“Här är jag! Vem är du?” – vaddå?

Jag kallar min blogg för “Här är jag! Vem är du?” för att de meningarna gestaltar en livssyn som jag sympatiserar med. Ett likvärdigt förhållningssätt, där vi alla är välkomna att finnas och där vi är fria att dela med oss av oss själva, av våra känslor, åsikter och tankar, om vi vill. Om det finns intresse finns grunden till möte.

Jag tycker att titeln antyder att det finns utrymme mellan oss, i positiv mening. När vi har lite distans till det vi upplever, exempelvis vad andra säger – kanske om oss! – så behöver vi inte känna att det är något som vi måste underkasta oss eller överbevisa. Vi kan istället se det som ren information; en annan person informerar oss om hur världen ser ut från deras synvinkel just nu. Det åskådningssättet kan hjälpa oss att vara mindre reaktiva och mer medvetna.

här är jag

Dessutom är “Här är jag! Vem är du? : om närvaro, respekt och gränser mellan vuxna och barn” titeln på en av Jesper Juuls böcker om föräldraskap, som jag tycker är läsvärd. Jesper Juul är författare, familjeterapeut och grundare av Family-Lab International, en organisation för utbildning, undervisning och rådgivning, vars seminariehandledarutbildning jag gått.

Läs gärna mer under För föräldrar.

2 thoughts on ““Här är jag! Vem är du?” – vaddå?

  1. Anna Roth

    strålande, vill läsa mera!

    Like

    1. Tack, Anna! Ja, välkommen åter för att läsa.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: