Tacksamhet – en attityd i mindfulness

GratitudeDen här förmiddagen tillbringade jag och min man på Astrid Lindgrens barnakut med yngsta dottern, som vaknade gråtande av smärta i huvud och nacke. Allt gick väl, det var bara nackspärr, och nu sover hon gott i sängen igen.

Akuta situationer sätter saker och ting i annorlunda perspektiv, inte sant? När det finns hot om sjukdom kommer självklart oron, men också tacksamheten för alla friska dagar, för möjligheten till vård, för bilen som startar och den asfalterade vägen den rullar på…

Mindfulness är ett sätt att möta det som är i nuet, oavsett vad stunden bjuder på: smärta, sorg, oro, tacksamhet, glädje, sårbarhet… Ett andetag åt gången. En morgon som den idag är jag tacksam, så tacksam, för vanan att praktisera mindfulness. Den gör att jag kan vara där med mitt barn, lugn, närvarande, mitt i allt. Den gör också att jag orkar vidga perspektivet och känna för dem som det inte går lika bra för som det gjorde för oss idag. Den är grunden i mitt föräldraskap och grundläggande för mitt sätt att leva.

 

Mindfulness finns med som ett inslag på alla mina kurser, både för föräldrar och kvinnor. I vår har jag har en 8-veckors mindfulnesskurs inbokad, på Mindfulnessgruppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: