Kvinnans Qi gong

Candra och Fan Xiulan

Jag är så tacksam och glad efter helgens kurs Kvinnans Qi gong med Fan Xiulan på Biyunakademin. Underbart få ta del av hennes kunskap och metod, och få bidra med mindfulness och systerskapsmeditation i den fina kvinnogruppen.

Nu är jag nyfiken på att utforska vad det gör att praktisera den här metoden, som gått i arv i Fan Xiulans familj i generationer och som ursprungligen var förbehållen ett fåtal utvalda i det kejserliga hovet i Kina. Där gällde det ju att hålla sig ung, vital och vacker på alla sätt.

Själv kände jag att den här typen av Qi gong verkligen är att ge sig själv en stund av kärlek och omtanke. Det är ett så fint sätt att få kontakt med det oskuldsfulla, vitala och feminina i sig själv. Att ge sig själv det bästa av sig själv – och det är inte egotrippat. Det är en förutsättning för att kunna bidra på bästa sätt till andra.

Vill du också lära dig Kvinnans Qi gong så hör av dig till mig eller Biyunakademin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: