För föräldrar

Alla familjer är unika. Det finns alltså ingen manual, ingen generell steg-för-steg-lösning för hur man kan bli “den perfekta familjen”. Däremot uppstår det för de flesta av oss motsättningar och konflikter som faktiskt bottnar i samma grundvillkor. Där vi befinner oss idag är rollerna nämligen inte längre givna och det är upp till varje enskild familj att avgöra hur man vill samspela. En spännande, men inte alltid så enkel, utmaning.

Jag är seminariehandledare utbildad av Family Lab, den svenska delen av författaren och familjeterapeuten Jesper Juuls internationella utbildning, undervisnings och rådgivningsorganisation Family-Lab International.

För mig är föräldraskapet en fantastisk gåva och möjlighet till ömsesidigt lärande. Jag vill ge föräldrar perspektiv, kunskap, verktyg – men framför allt vill jag stärka dem och ge dem tillförsikt i sin viktiga uppgift. När vi får barn, eller tar hand om andras, har vi, både bildligt och bokstavligt, framtiden i våra händer. Men man ska komma ihåg att barn inte behöver “perfekta” föräldrar, om vi med perfekta menar alltid harmoniska, glada och sympatiska. Ändå behöver de mer än bara kärlek – de behöver människor i sin närhet som tar hand om dem och sig själva, de behöver kärlek som omsätts i praktisk handling.

cropped-stora-hyttnc3a4s1.jpg

Jag erbjuder kurser och föreläsningar för föräldrar, även om den viktigaste föräldrautbildningen förstås är den som man får löpande av sina barn. Ändå känner jag att det finns ett stort värde i att reflektera över viktiga frågor och erfarenheter i föräldraskapet. Att få överblick, att hitta sin riktning. Och få kunskap, inspiration och tips för det fortsatta utforskandet.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.