Om mig

Candra Karlholm foto Anders Rosenberg– Tack för att du besöker min hemsida!

Jag heter Candra Karlholm och är utbildad dramapedagog med humanistisk kandidatexamen.

Jag värdesätter akademiska förhållningssätt – samtidigt som jag är djupt intresserad av sådant som inte kan mätas och objektifieras: av relationer och möten, av den personliga upplevelsen och erfarenheten, av de existentiella och andliga frågorna… 

Sedan 2015 har jag utbildat mig i systemiskt konstellationsarbete (familjekonstellationer) och councelling med Svagito Liebermeister, och erbjuder nu detta arbete individuellt och i grupp.

Jag är seminariehandledare utbildad av Family Lab, författaren och familjeterapeuten Jesper Juuls organisation för utbildning, undervisning och rådgivning. Det ger mig förmånen att möta föräldrar och pedagoger och diskutera något av det viktigaste som finns: hur vi kan samspela med barn för att skapa optimal hälsa och psykosocial kompetens för alla involverade parter. Med andra ord: hur vi kan vara med barnen för att de och vi själva ska må så bra och få så goda liv som möjligt.

Utgångspunkten för mitt arbete med människor är medveten närvaro och aktivt lyssnande utan dömande (mindfulness), vilket är mycket fruktbar mark för möte och utveckling. Min förmåga att möta människor på den nivån, att lyssna till dem och föra en utvecklande dialog, kommer av många års utbildning och praktiserande.

Förutom min akademiska utbildning, som bland annat innehöll studier i dialog, samtalsmetodik och kommunikation, har jag under mer än 15 år fördjupat mig i mindfulness och är utbildad mindfulnessinstruktör.

Jag har även utbildat mig till och volontärarbetat som jourhavande medmänniska under flera år. Jag har gått Awakening Women Institute’s cirkelledarutbildning, The School for The Work med Byron Katie och jag har deltagit i, assisterat och lett ett stort antal kurser inom personlig utveckling.

Tillsammans med min man Mikael driver jag företaget Spread the Word. Vi arrangerar events med Eckhart Tolle, Byron Katie, Deva Premal och Miten m.fl.

Vi är dessutom föräldrar till två flickor, sex och tolv år gamla.

Foton: Anders Rosenberg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: